DİYARBAKIR ERGANİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM BAŞI OKUL İDARECİLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM BAŞI OKUL İDARECİLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM BAŞI OKUL İDARECİLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İlçemizde 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem başı Okul idarecileri toplantısı gerçekleştirildi.

Bekir Aral Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakamımız Sayın Mesut ÇOBAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ATABEY, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile ilçede görev yapan bütün Müdür Yetkili öğretmenler katıldı.

Burada bir konuşma yaparak teknik bilgiler sunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ATABEY, Ergani ilçesindeki okullarda fiziki olarak bir bahar dönemi yaşandığını, okul ve öğretmen bakımından eksiklerinin yok denecek kadar az olduğunu söyledi."Geçen yıla göre tüm olumsuzluklara rağmen TEOG sınavlarında yaklaşık 6 puanlık bir artış sağlanmıştır. Öğretmenlerimiz gayret ederek her geçen gün hedeflenen başarıyı biraz daha zorlamaktadırlar. Fiziki olarak okullarımız iyi durumda. Eksikliklerimizi de süratle gidermeye çalışıyoruz.

Eğitim, elbette ki her şeyin ötesinde olmazsa olmazımızdır. Eğitim bir meslek sahibi olmanın ötesinde kaliteli, donanımlı insan yetiştirilme sanatıdır.

İşte bu zihniyette insanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizin araç, gereç ve materyal ihtiyaçlarını da gidermekteyiz. Sayın Kaymakamımız bu konuda ve diğer bütün konularda desteklerini esirgememektedirler. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim döneminin hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kaymakamımız Sayın Mesut ÇOBAN ise yaptığı konuşmasında, kısa bir süre önce buraya geldiğini, bütün okulları gezme fırsatının olmadığını ama başarıda genel durumun iyi olduğunu ve güzel bir hava yakalandığını belirterek, bunun devam etmesini istedi.

Kaymakamımız Sayın Mesut ÇOBAN, "Ben eğitime çok büyük önem veren bir insanım. Gerek okulun genel temizliği, gerekse de kişisel temizliğe dikkat ederek, öğretmen ve öğrenciye yakışır bir kıyafetle, daha güzel ve rahat bir ortamda eğitim vermemiz verimi arttıracaktır. Ergani ilçemiz genel olarak fakir ailelerin yaşadığı bir yerdir. Gözümüzden kaçan, bizlere ulaşmakta zorluk çeken ve mağdur olan öğrencilerin derhal bize bildirilmesini istiyoruz. Öğretmenlerimiz birer yaşam koçu gibi davranarak öğrencilerimizi fenni ilimlerin yanında ahlaken ve ruhen de yetiştirmelidirler. Ben bu duygu ve düşünceler ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. döneminin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize huzur, sağlık ve başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

 

 
10-02-2017
10-02-201710-02-201710-02-201710-02-201710-02-201710-02-2017

ERGANİ HÜKÜMET KONAĞI KAT 2 ERGANİ/DİYARBAKIR - 04126115023

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.